Fuglehuset

Peder Robin´s Fuglehus

Mit fuglehus er ca. 30 m2 og der er installeret gulvvarme, vand og afløb. Jeg forsøger om vinteren at holde en rumtemperatur på ca. 17-18 C.

Derudover har jeg indrettet mig med en affugter, således jeg i ynglesæsonen kan holde fugtigheden i rummet på 50 - 60%.

Hvis fugtigheden bliver væsentlig højere vil der opstå store problemer med klækning af æg/unger

Endelig har jeg automatisk styring af ventilation og lys i fuglehuset. Lyset tænder kl. 06.00 og slukker kl. 23.00, hvor der dog er slukket nogle timer midt på dagen.

Fuglehuset er indrettet med en stor voliere, som er ca. 1½ x 5½ meter. Det er her de voksne undulater og ungfuglene bruger det meste at sin tid.

Jeg fodre undulaterne hver morgen, hvor de får frisk vand og frøblanding.

Det er vigtigt at det er en næringsrig frøblanding, gerne med en stor del kanariefrø og forskellige hirsesorter.

Som supplement får de nogle gange om ugen hele gulerødder i voliere, som de bruger som adspredelse og som de spiser med velbehag.

Jeg giver undulaterne mulighed for at bade ca. 1 gang ugentlig.

I ynglesæsonen fodre jeg undulaterne med opmadningsfoder ca. 3 gange ugentlig.

Opmadningsfoderen er en blanding af gulerødder og andre rodfrugter, gerne suppleret med lidt grønt (broccoli eller lignende) som bliver blendet sammen med havregryn. Derefter tilsætter jeg lidt vitaminpulver og endelig suppleres med et færdig æggefoderpræparat.

Ud over den store voliere har jeg 2 mindre voliere som er ca. 1 x 1½ m og ca. 1 meter høj.

Mine 24 ynglebure er kassebure som er 40 x 45 x 80 cm. Jeg foretrækker at redekassen sidder udenpå, idet det så er meget nemmere at kigge til udviklingen i kassen.

Desuden har jeg nu fået etableret yderligere 6 bure på 60x45x100 cm, der primært anvendes som afsætningsbure m.m.

Endelig har jeg indrettet mig med en hylde, hvor jeg har nogle udstillings-/træningsbure, som jeg bruger, når jeg vil tage undulaterne i nærmere øjesyn, eller til at træne undulaterne i inden udstilling.

Ofte bruger jeg også burene, medens ungerne er små, så de allerede i den alder vender sig til at sidde i et udstillingsbur.

Dem bruger jeg blandt andet til salgsfugle, ynglefugle som kræver en rolig periode, ungfugle inden de skal i den store voliere eller når udstillingsæsonen nærmer sig, til nemmere at kunne observere udvalgte udstillingskandidater.

Peder Robin´s engelske undulater