Undulat som tamfugl

Engelske undulater som tamfugl

Engelske undulater er fremragende fugle at holde som hobbyfugle. I modsætning til almindelige undulater er de engelske undulater både rolige og nemme at gøre tillidsfulde og tamme, og samtidig en meget selskabelig fugl.

Når du er blevet enig med dig selv om, at du vil have en undulatunge, er det vigtigt, at du finder en god opdrætter. Her kan du så se undulaternes forhold og deres almene sundhedstilstand.

Undulatens køn kan være svært at bestemme i en tidlig alder, men en professionel opdrætter, vil med stor sandsynlighed kunne kønsbestemme unger fra 4-5 ugers alderen. Hvis du vil være helt sikker, skal du vente med at købe fuglen til den er lidt ældre.

Jo yngre undulaten er, jo nemmere er det at få den tam. Hvis du køber undulaten, når den er ca. 40-50  dage gammel, så er det nemmest at gøre den fortrolig og tam. 

 

Hunner kan ofte være lidt mere aggressiv, men det er ikke nødvendigvis et problem.


Jeg vil derfor personligt anbefale, at du starter med en han-unge der er ca. 40 - 50 dg. gammel.

Når du får din undulat unge hjem, så vil jeg anbefale, at du den første tid kun fodre med frø og evt. hirsekolber og selvfølgelig vand. Ikke grøntfoder før den bliver lidt ældre

Du kan med fordel i begyndelsen sætte foder- og vandskål  i bunden af buret, så undulaten nemmere kan finde det.

I løbet af en uges tid vil du nemt kunne bruge de skåle, som følger med buret, ligesom du gerne langsomt må begynde at give den andet foder, som grønt, gulerødder, mælkebøtteblade m.m. 

Du skal dog være meget opmærksom på at starte op i det små, fordi dens mave hurtigt reagere, og hvis den får tynd mave, er der stor sandsynlighed for at den dør for dig - så prøv langsom til.

Når du skal gøre undulaten tam, skal den først have en dags tid i fred og ro i buret, og herefter kan du begynde med at række hånden ind i buret, for at gøre den fortrolig med din hånd. Du må gerne snakke eller fløjte, medens du gør dine forsøg.

Hvis det er muligt så undlad at forsøge at fange/tage om fuglen, men alene forsøge at få den til at sidde på hånden.

Det allervigtigste er, at du er udstyret med en masse tålmodighed, og særligt i begyndelse bruger masser af tid sammen med undulaten, for ellers lykkes det ikke at få undulaten tam.

Nogle gange lykkedes det i løbet af få dage, og andre gange tager det sin tid, men det er det hele værd.

Held og lykke.

kontaktoplysninger:

 

      + 45 42 61 24 20

      peder.robin@mail.dk

      Odense Danmark